Solar fuels voor een duurzame energievoorziening

In de publicatie 'Solar Fuels and Artificial Photosynthesis' wordt uiteengezet hoe zogeheten 'solar fuels', rechtstreeks uit zonlicht geproduceerde branstoffen op basis van water en CO2, kunnen bijdragen aan een duurzame energievoorziening. Deze publicatie is merendeels gebaseerd op een gelijknamige publicatie van de Britse Royal Society of Chemistry, die in janari 2012 verscheen, aangevuld met specifiek Nederlandse voorbeelden en de doelstellingen van het onderzoek in het BioSolar Cells programma. De engelstalige versie kan hier worden gedownload (PDF, 2,3 Mb). Een Nederlandstalige versie verschijnt binnenkort in de reeks 'Groene Grondstoffen'.

BioSolar Cells in vogelvlucht

Meer informatie over BioSolar Cells vindt u in het Engelstalige artikel 'Bio solar Solutions' in het tijdschrift International Innovation

 

 

 

 

 


BioSolar Cells en fotosynthese

Hier vindt u een informatieve video over BioSolar Cells.

Brandstof kweken biedt zicht op schone toekomst

De zon is onze perfecte duurzame energiebron die we kunnen aftappen via fotosynthese. Planten doen dit al van nature, maar lang niet efficiënt genoeg. Daarom werken we aan de ontwikkeling van Solar Fuels: brandstoffen die rechtstreeks, zonder eerst biomassa te maken, worden gemaakt uit zonlicht, water en CO2. Dit kan met hoge efficiëntie en ondervangt bovendien een aantal knellende problemen met het gebruik van biomassa.

Dat is de inleiding van een artikel van René Klain Lankhorst over Solar Fuels in Tijdschrift Milieu van september 2013.

Doorzoek de website