Eerste zeeboerderij ligt in de Oosterschelde

In de Oosterschelde is 's-werelds eerste zeeboerderij officieel van start gegaan.  Dat meldde het NOS journaal van 7 juli. Voor de kust van Schouwen, tussen Burgh-Haamstede en Zierikzee, ligt een aantal vlotten met touwen die in het water hangen. Aan die touwen groeit zeewier. Volgens Willem Brandenburg, onderzoeker van Wageningingen Universiteit, is zeewier rijk aan koolhydraten en een uitstekende bron van eiwitten en tal van andere stoffen als geleermiddelen die interessant zijn voor de productie van voedingsmiddelen en verzorgingsproducten. 

Overigens wordt zeewier al volop in tal van producten toegepast. Behalve in sushi wordt het gebruikt in groenteburgers, bepaalde sauzen, gedroogde soepen en puddingen en in cholademelk.

Meer infomratie over de zeeboerderij vindt u in het omslagartikel van V-focus van april 2011, en voor wie zich in de details wil verdiepen is er een uitvoerige evaluatiestudie van Plant Research International uit mei 2010


 

Doorzoek de website