Voortgezet onderwijs

De meeste planten zetten maar een klein deel van het zonlicht dat ze opvangen om in koolwaterstoffen (< 1%).  Waar gaat de rest van de energie dan heen? Wat is een branstofcel, en wat kun je er mee? En wat moet er gebeuren om ons in de toekomst van voldoende, duurzaam geproduceerde energie te voorzien? Deze en andere vragen komen aan bod in een aantal profielwerlstukken en lesmodules die door BioSolar Cells voor het Voortgezet Onderwijs zijn ontwikkeld.

Via onderstaande links vindt u de modules die door BioSolar Cells zijn ontwikkeld, gerangschikt naar de vakken waarin de pakketten toepasbaar zijn, te weten:

 

Verder vindt u hieronder  informatie van kennisinstellingen die hulp bieden bij profielwerkstukken en informatie over gerelateerde thema's.

Hulp bij profielwerkstukken over groene energie

Wil je een profielwerkstuk maken over het opwekken van groene energie? Een aantal universiteiten die bij BioSolar Cells zijn aangesloten, geven hier handige informatie over. Op de pagina Hulp bij Profielwerkstukken vind je de belangrijkste links op een rijtje.

Verder vind je hier enkele voorbeelden van profielwerkstukken over de thema's van BioSolar Cells.

Gerelateerde thema's

Naast de specifieke BioSolar Cells modules is er op het web veel informatie te vinden over thema's die te maken hebben met fotosynthese en de productie van brandstoffen op basis van zonne-energie. We hebben hier enkele thema's op een rij gezet:

 

  • Biobased economy (BBE) gaat over de overgang van een economie die draait op fossiele grondstoffen naar een economie die draait op biomassa als grondstof. --> meer informatie
  • Plantenveredeling is van belang voor het verbeteren van de efficiëntie van fotosynthese in land- en tuinbouwgewassen. De basis hiervan is de klassieke erfelijkheidsleer. --> meer informatie
  • Net als planten beschikken algen over een fotosyntheseapparaat. Algen zijn de laatste jaren populair geworden en er zijn steeds meer uitgaven die geschikt zijn voor gebruik in het onderwijs  -->meer informatie
Doorzoek de website