Hulp bij profielwerkstukken

Wil je een profielwerkstuk maken over het opwekken van groene energie? Een aantal universiteiten die bij BioSolar Cells zijn aangesloten, geven hier handige informatie over. Op deze pagina vind je de belangrijkste mogelijkheden op een rijtje. Zo is er een speciale website voor profielwerkstukkenover algen en hebben universiteiten allerlei onderwerpen die te maken hebben met fotosynthese en BioSolar Cells in de aanbieding.

Profielwerkstukken van Wageningen UR

De Wageningen Universiteit biedt ondersteuning voor werkstukken over:

- alternatieve energie,
- duurzaamheid in projecten en politiek,
- de voedselproductie in 2050,
- klimaatverandering, en
- het terugdringen van CO2 emissies.

Ook biedt deze universiteit een aantal experimenten die je op school kunt uitvoeren.

Bètasteunpunt van de Rijks Universiteit Groningen

Het Bètasteunpunt van de Rijks Universiteit Groningen biedt ondersteuning bij het uitvoeren van profielwerkstukken over CO2. Er is nog lesmateriaal te vinden over het SchoolCO2web, waarin een netwerk van scholen CO2-metingen verricht. Onderzoek hoe je de meters zo kunt afstellen dat je zo nauwkeurig mogelijke metingen krijgt. Of gebruik deze metingen om zelf een simpel model te maken die de dynamiek van het CO2 gehalte in de lucht beschrijft. Probeer verder de verschillen in koolstofkringloop tussen verschillende gebieden zo goed mogelijk in kaart te brengen. 

TU Delft

Het ScholierenLAB van de TU Delft is een website waar je terecht kunt voor hulp bij het schrijven van je profielwerkstuk of praktische opdracht met een technisch onderwerp. Je kunt er ook tercht voor workshops over:
- Zonnecellen (november 2015),
- Biodiesel (najaar 2015),
- Brandstofcellen (onbekend, belangstellenden melden zich aan).

Universiteit Leiden

De Universiteit Leiden heeft een profielwerkstuk steunpunt waar je onder andere informatie kunt vinden over profielwerstukken op het gebied van natuurkunde en biologie. Op de webpagina over biologie kun je niet alleen antwoord vinden op veel gestelde vragen, je kunt ook zelf vragen stellen aan Leidse biologiestudenten. 

 

Doorzoek de website