Plant Dynamics B.V.

Plant Dynamics heeft zeer veel onderzoekservaring op het gebied van de fotosynthese. Hierbij staat de relatie tot het klimaat en de toepassing van belichting centraal. Wij richten ons vooral op toegepast onderzoek, met de nadruk om de effecten van wisselende omgevingscondities op de plantresponse inzichtelijk te maken. Hiervoor ontwikkelen we nieuwe sensoren en simulatie modellen. Ons werkgebied is vooral de Nederlandse tuinbouw, met als uitgangspunt een optimale teelt in relatie tot licht en energie. Wij zijn specialist op het gebied van belichtingsonderzoek en de effecten van lichtkleur op de fotosynthese en plantontwikkeling. Plant Dynamics draagt bij aan fundamenteel onderzoek en zorgt voor de vertaling naar praktische oplossingen.

Rol in BioSolar Cells

Deelname van Plant Dynamics aan BioSolar is een logische stap, vanwege onze ervaring in het belichtingsonderzoek. Wij richten ons op optimale lichtbenutting vanuit de plant gezien, maar ook naar het zoeken van mogelijkheden voor het toepassen van nieuwe innovatieve lichtbronnen zoals LED’s. Samen met Philips en Wageningen universiteit leveren we input voor fundamenteel onderzoek hoe LED belichting optimaal ingezet kan worden. In dit onderzoek wordt tomaat als modelplant gebruikt, waarbij voor ons de nadruk ligt op het ontwikkelen van belichtingstrategieën met LED’s met als doel verhoogde productie via optimale fotosynthese en plantontwikkeling.

Wanneer is BioSolar Cells een succes?

Het toepassen van belichting in de tuinbouw moet en kan efficiënter. Hiervan zijn we overtuigd en daarbij moet het  BSC project extra inzichten leveren. Deelnemers in dit project vormen een sterk netwerk, wat zowel van belang is voor onderzoekers als voor bedrijven. Ons doel is bij te dragen aande kennisen deze te vertalen naar praktische oplossingen.


Doorzoek de website