Roquette Freres S.A.

Roquette beschikt over de meest geavanceerde technieken voor de productie van zetmeel en zetmeelderivaten en  levert aan uiteenlopende industriële sectoren.  Het bedrijf is ook gespecialiseerd in de productie van polyolen (laagcalorische suikervervangers), suikers voor gebruik in infuus- en injectievloeistoffen en droge zoetstoffen. De fabrieken in Europa, Amerika and Azië maken uitsluitend gebruik van hernieuwbare grondstoffen als maïs, tarwe, aardappelen en erwten.

Roquette’s activiteiten op het gebied van algen zijn vooral gericht op de teelt van microalgen en het gebruik van componenten voor voedingsmiddelen, nutraceuticals (voedingsmiddelen met een actieve gezondheidsbevorderende werking), veevoeders, medicijnen en cosmetica.

Rol in Algaeparc

Roquette participeert in Algaeparc omdat ze als producent van microalgen geïnteresseerd is in de verdere ontwikkeling van de fotobioreactor technologie, samen met uiteenlopende partners.

Wanneer is Algaeparc een succes?

Algaeparc is een succes als het informatie oplevert voor de vergelijking van vier verschillende ontwerpen voor een fotobioreactor en het een platform biedt voor het opschalen van proeven met microalgen.

Doorzoek de website